Gembloux

Gembloux ist eine Stadt in der belgischen Provinz Namur der Region Wallonien mit 26.014 Einwohnern (Stand: 1. Januar 2019). Die Stadt beherbergt in den Gebäuden der ehemaligen Abtei Gembloux die Fakultät für Landwirtschaft und Biologischen Ingenieurwissenschaften Gembloux Agro-Bio Tech, die seit 2009 zur Universität Lüttich gehört.[1] Bekannt ist Gembloux auch als Herkunftsort von Essbesteck. Im Jahr 2005 wurde der Belfried von Gembloux in die Liste des UNESCO-Welterbes aufgenommen. Von der ehemaligen Abtei Argenton in der Ortschaft Lonzée sind noch Gebäude erhalten, die aber nicht besichtigt werden können

Plattelandshuisje in Gembloux

Plattelandshuisje in Gembloux De Boerderij

De Boerderij

Gite 6 tot 8 personen België Namen Gembloux Waver in de buurt van Gembloux

Gîte in een oude boerderij uit de 19e eeuw, met een adembenemend uitzicht van 360° over het landschap. Neem de oude Romeinse weg

Plattelandshuisje in Gembloux Stalhouderij

Stalhouderij

Gîte voor 2 personen op het Waalse platteland Gembloux Namen in de buurt van Gembloux

Een gemengde onderdompeling: een modern en warm interieur gecombineerd met het decor van een oude 19e-eeuwse boerderij met een reuzenscherm.

Plattelandshuisje in Gembloux De stof

De stof

Gite 2 tot 4 personen met 2 slaapkamers in Gembloux in de buurt van Gembloux

Kom en geniet van een ontspannen moment met uw familie of vrienden. Laat u verrassen door de mix van moderniteit gecombineerd met de charme van de oude balken.

Plattelandshuisje in Gembloux Trio

Trio

Gîte voor 12, 13, 14 of 15 personen in Gembloux in 3 aparte gebouwen in de buurt van Gembloux

Gelegen op de rand van Waals-Brabant en Namen, in een authentiek gehucht. Kom hier voor een familiereünie of met collega's.

Mots clés pour ce billet :