Eigenbrakel

Eigenbrakel (Frans: Braine-l’Alleud; Waals: Brinne-l’-Alou) is een plaats en gemeente in de provincie Waals-Brabant in België. De gemeente telt ongeveer 40.000 inwoners, waarmee ze als enige Waals-Brabantse gemeente groter is dan provinciehoofdstad Waver. Het bekendste monument is de Leeuw van Waterloo. Het “eigene” was een zonneleen, een vrij leen, en was aan niemand iets verschuldigd. Deze benaming vindt men ook terug in de gemeentenaam Eigenbilzen. In het Latijn is dit Allodium, wat men terugvindt in de Franse benaming van deze gemeente, namelijk Braine l’Alleud en in Pays de l’Alleu / Land van Alleuwe (Frans-Vlaanderen).

Plattelandshuisje in Eigenbrakel

Plattelandshuisje in Eigenbrakel De Boerderij

De Boerderij

Gite 6 tot 8 personen België Namen Gembloux Waver in de buurt van Eigenbrakel

Gîte in een oude boerderij uit de 19e eeuw, met een adembenemend uitzicht van 360° over het landschap. Neem de oude Romeinse weg

Plattelandshuisje in Eigenbrakel Stalhouderij

Stalhouderij

Gîte voor 2 personen op het Waalse platteland Gembloux Namen in de buurt van Eigenbrakel

Een gemengde onderdompeling: een modern en warm interieur gecombineerd met het decor van een oude 19e-eeuwse boerderij met een reuzenscherm.

Plattelandshuisje in Eigenbrakel De stof

De stof

Gite 2 tot 4 personen met 2 slaapkamers in Gembloux in de buurt van Eigenbrakel

Kom en geniet van een ontspannen moment met uw familie of vrienden. Laat u verrassen door de mix van moderniteit gecombineerd met de charme van de oude balken.

Plattelandshuisje in Eigenbrakel Trio

Trio

Gîte voor 12, 13, 14 of 15 personen in Gembloux in 3 aparte gebouwen in de buurt van Eigenbrakel

Gelegen op de rand van Waals-Brabant en Namen, in een authentiek gehucht. Kom hier voor een familiereünie of met collega's.

Mots clés pour ce billet :